Stijlvol verwarmen met decoratieve radiatoren

decoratieve radiatorEen radiator is natuurlijk in de eerste plaats een gebruiksvoorwerp. Toch zien ook veel  mensen hun radiatoren als een essentieel onderdeel van het interieur. Daarom gaat men op zoek naar decoratieve radiatoren die perfect aansluiten op het totaalconcept van hun woning.

Er bestaan verschillende soorten decoratieve radiatoren. Men kan bijvoorbeeld kiezen voor bijzonder afgewerkte kolomradiatoren of plintradiatoren die op een verrassende manier worden geïntegreerd. Daarnaast bestaan er ook radiatoren die op maat worden afgewerkt in de meest creatieve en originele vormen. Zo bestaan er bijvoorbeeld radiatoren die als heuse kunstwerken aan de muur worden gehangen.  Zo koppelt men natuurlijk het nuttige aan het aangename. Andere decoratieve radiatoren worden als grote palen of kolommen in een hoek van de kamer geplaatst. U kunt het zo gek niet bedenken of er is waarschijnlijk wel een mogelijkheid voor.

Bij het kiezen van decoratieve radiatoren is het echter belangrijk om hun functie niet uit het oog te verliezen. Een decoratief verwarmingselement mag er dan wel spectaculair uitzien, als hun verwarmingsvermogen te wensen overlaat is het misschien geen al te beste investering. Ga dus zeker na of de prestaties van een decoratieve radiator voldoende zijn voor de ruimte die u ermee wil verwarmen. Aarzel niet om het nodige advies te vragen bij een specialist. Zo zit u achteraf niet in de kou.