Plaatsgebrek? Geen probleem met verticale radiatoren

verticale radiatorMisschien kent u het probleem: u wil een zetel of een andere meubel tegen de muur plaatsen, maar er is niet genoeg ruimte omdat er een groot deel van de muur wordt ingenomen door een radiator. Met verticale radiatoren is dit probleem gemakkelijk op de lossen. Hoewel deze oplossing voor de hand ligt, denken niet veel mensen meteen aan dit alternatief voor horizontale radiatoren.

In de meeste gevallen gaat het om lange, smalle paneelradiatoren die verticaal aan de muur worden gehangen. De toepassing van verticale radiatoren kent men vaak wel van in badkamers: ook daar worden vaak verticale radiatoren gebruikt, meestal als handdoekdrogers.

Niet enkel plaatsgebrek kan een reden zijn om verticale radiatoren aan te schaffen. Nogal wat mensen kiezen ervoor omdat ze trendy en modern ogen. Een verticale radiator geeft meteen een ongewone, creatieve touch aan uw wooninrichting. Deze verwarmingselementen worden dan ook niet zelden als decoratieve radiatoren beschouwd. Een andere reden waarom ze bij sommigen in de smaak vallen is de mogelijkheid om alle uithoekjes van een kamer te verwarmen. U kiest hoe de radiator aan de muur komt te hangen, dus u heeft alle vrijheid wat de verdeling van warmte betreft.