Plaats besparen met plintradiatoren

plintradiatorPlintradiatoren zijn lage, plaatsbesparende radiatoren die erg in de smaak vallen bij moderne architecten. Voor één bepaalde uitvoering zijn plintradiatoren uitermate geschikt. Wie in zijn woning een grote raampartij heeft, kan er vaak onderaan een plintradiator laten plaatsen. Zo bespaart u plaats in de rest van de woning en bovendien staat de radiator zo meteen op de best mogelijke plaats. Een radiator wordt immers best geplaatst op de meest koude plaats in een ruimte.

Voor u overgaat tot installatie is het evenwel erg belangrijk om goed na te gaan of de prestaties van het verwarmingselement in overeenstemming zijn met de verwarmingsvereisten van een bepaalde ruimte. Plintradiatoren warmen erg snel op en verspreiden een stralingswarmte die als zeer aangenaam wordt ervaren, maar voor de verwarming van grotere ruimtes zouden ze misschien tekort kunnen schieten. Als u twijfelt over de prestaties van een verwarmingselement is het altijd verstandig om een specialist onder de arm te nemen.

Zowel in private woningen als in kantoorgebouwen zijn plintradiatoren erg populair. Door hun uitzonderlijke voorkomen en toepasbaarheid in verschillende soorten interieuren worden ze wel eens beschouwd als design radiatoren. Met speciale omkastingen kunt u er een eigen touch aan geven. Hou er dan wel rekening mee dat radiatoren met een omkasting minder rendement hebben.