Kolomradiatoren: de kracht van de klassieker

kolomradiatorIn de wereld van de radiatoren blijven kolomradiatoren een prominente plaats innemen. In heel wat woningen en kantoorgebouwen zijn ze dan ook nog steeds prominent aanwezig. De werking van kolomradiatoren is relatief eenvoudig, wat natuurlijk ook voor een deel hun succes verklaart. Warm water wordt verdeeld over de kolommen van de radiator, waardoor een aangename stralingswarmte wordt verspreid over de ruimte waarin ze zich bevinden. Deze radiatoren zijn gemakkelijk te onderhouden en vallen vaak goed mee wat de prijs betreft.

Een nadeel van kolomradiatoren is dat ze vaak behoorlijk veel plaats innemen. In tegenstelling tot plintradiatoren of paneelradiatoren verliest u wel degelijk een stuk ruimte. Als u ze echter plaats op “overbodige” plaatsen (zoals onder de vensters) storen ze al bij al weinig.

Kolomradiatoren mogen dan niet erg flexibel zijn, toch worden ze ook als decoratieve radiatoren gebruikt. Door hun klassieke uitstraling worden ze vaak als “retro” interieurstukken opgenomen. Men kan kolomradiatoren natuurlijk ook aankopen in ongewone vormen of kleuren en zo van de radiator een heus sfeerelement maken. U hoeft dus niet te kiezen voor de standaard witte afwerking. Met de nodige verbeelding kunt dus ook met kolomradiatoren verrassend uit de hoek komen.