Design radiator: de radiatoren met iets extra

design radiatorEen radiator dient in de eerste plaats om een ruimte op te warmen. Maar als ze dan toch plaats innemen, waarom maakt u er dan niet meteen een design element van? Heel veel mensen kiezen voor radiatoren met een bijzonder ontwerp.  Design radiatoren bieden immers heel wat uiteenlopende mogelijkheden. Designradiatoren breken vaak met de regels van klassieke radiatoren, dus vaak gaat het om verticale radiatoren en paneelradiatoren.

Een design radiator kan ook een ongewone plaats in de woning innemen. Zo bestaan er decoratieve radiatoren die in het midden van de kamer komen te staan en hoog boven de rest van het interieur uittoornen. De mogelijke uitvoeringen zijn zo uiteenlopend dat u de verschillende modellen met eigen ogen moet zien om een beslissing te maken.

Design radiatoren zijn niet per definitie moderne radiatoren. Sommige mensen kiezen bewust voor klassieke kolomradiatoren, maar gaan ze dan op een heel creatieve en verrassende manier afwerken. Wat u ook kiest, probeer steeds rekening te houden met de prestaties van uw radiator. Het oog wil natuurlijk ook wat, maar als het rendement van de radiator tegenvalt zit u in de kou. Durf dus zeker een specialist raadplegen over welke radiator past bij welke ruimte.